Yeni Mezunlar İçin DoktorTakvimi'nin Avantajları

Hekim veya uzman olmak üzere mezun olduğunuzda ne yapacağınızı, nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu çok normal. DoktorTakvimi olarak size yardımcı olmak için buradayız! Nelere ihtiyacınız olduğunu ve bizim size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin! 

Devamını oku

Sağlık Çalışanları için Serbest Meslek Makbuzu (SMM)

 

Yasal standartları sağlamak ve vergi beyanlarınızı uygun olarak yapmak için Serbest Meslek Makbuzu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Peki Serbest Meslek Makbuzu (SMM) nedir ve neden önemlidir? 

Devamını oku

Sağlık Çalışanlarında Tükenmişlik ve Beyin Göçü

Eğitim seviyesi yüksek, kalifiye işgücünün çalışma ve yaşam standartları daha yüksek olan ülkelere göç etmesi beyin göçü olarak tanımlanmaktadır. Sağlık çalışanlarının göçü, sağlık personelinin daha iyi bir yaşam standardı, daha yüksek maaş, ileri teknolojiye erişim ve daha istikrarlı siyasi koşullar arayışı içinde dünyanın farklı yerlerine hareketi olarak tanımlanmaktadır. Son yıllarda ülkemizde oldukça artan "beyin göçü" ve "tükenmişlik" kavramlarını sağlık çalışanları özelinde inceleyerek bunun nedenlerini birlikte inceleyelim istedik. 

Devamını oku

Sağlık Çalışanları İçin 5 Finans Önerisi

Muayenehanenizin mali durumunu düzgün bir şekilde yönetmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmak zorunda değil. Daha iyi yönetebildiğiniz bir finansal duruma sahip olmanızı sağlayacak bazı ipuçlarını öğrenmek ve bunu başarmanıza yardımcı olacak araçları keşfetmek için okumaya devam edin.

Devamını oku

Şub 19, 2024

Sağlık Hizmetleri Kampanyaları İçin Google Ads'e Giriş

Hastalar ve danışanlar bir sağlık uzmanı ararken genellikle Google'a başvuruyor. Kime gideceklerini zaten biliyorlarsa doğrudan aradıkları kişinin adını ve soyadını arama butonuna yazıyorlar. Belirli bir uzmanı aramıyorlarsa arama kriteri olarak uzmanlık alanını, hizmet türünü veya şehri kullanıyorlar ve  Google sonuçları genellikle hastanın/danışanın nihai kararını etkiliyor. 

Devamını oku

Oca 29, 2024

Hasta ve Danışan Görüşlerine Yanıt Verirken Vakit Kaybetmeyin!

Hakkınızdaki hasta ve danışan görüşleri, yeni hasta ve danışanlar tarafından seçilmeniz için çok önemli bir referanstır. Sizden aldığı hizmetten memnun kalan kişilerin birinci ağızdan görüşleri, sizi hiç tanımayanlar için sizi her zaman bir adım öne çıkarır. Olumsuz görüşlere ise verdiğiniz cevaplar ve tepkiler yine sizi tanımak, güvenmek isteyen hasta danışanlar için mükemmel bir değerlendirme olanağı sunar.

Devamını oku

Oca 15, 2024

Sosyal Medyanın Avantajları

Online görünürlüğünüzü artırmak ve profesyonel imajınızı güçlendirmek için sosyal medyanın gücünden faydalanın ve hizmet kalitenizden herkes haberdar olsun. 

Devamını oku

Hasta/Danışan Bağlantılarınızı Artırın: Ücretsiz DoktorTakvimi Profilinizi Kullanma Rehberi

DoktorTakvimi'nde ücretsiz bir profil oluşturmanın avantajlarından ve eksiksiz bir profil elde etmeniz için tavsiyelerden daha önce bahsetmiştik.

Devamını oku

Kas 29, 2023

DoktorTakvimi'nde ücretsiz bir profil ile daha görünür olun!

DoktorTakvimi profili, kendi branşlarında geçerli lisansları olan tüm sağlık profesyonelleri doktorlar, sağlık görevlileri, psikologlar ve diş hekimlerinin yanı sıra klinikler ve hastanelere yöneliktir.

Sağlık uzmanları ücretsiz profillerini oluşturarak, hastaların yolculuğunu kolaylaştırır ve hizmetlerini ciddi ve etik ilkelerle ve hiçbir ücret ödemeden tanıtarak daha fazla çevrimiçi görünürlük elde eder.

Devamını oku

Size 5 Önerimiz Var!

 

Son yıllarda doktor-hasta ve uzman-danışan ilişkisi çok değişti. Bunda hem teknolojinin geldiği nokta hem de tüm dünya olarak geçirdiğimiz yoğun ve uzun pandemi dönemi etkili oldu. 

Online danışmanlık ve kontrol son dönemde oldukça etkili şekilde kullanılıyor. Bu herkes için kolaylık sağlasa da aynı zamanda uzman-danışan veya hekim-hasta arasına mesafe girmesine de neden oluyor. Peki bu duygusal mesafeyi nasıl kapatabilirsiniz? Sizin için 5 güzel önerimiz var. 

Devamını oku

Sağlık Profesyonelleri için Sosyal Medya Rehberi

Kendisini ve işini online dünyada var etmek isteyen herkes gibi sağlık profesyonelleri için de sosyal medya bir ihtiyaca dönüşmüş durumda. Herhangi bir sağlık profesyoneline ihtiyaç duyan bir hasta ya da danışan en önce onu internette ve sosyal mecralarda aratıyor. Buna ek olarak hastaların/danışanların %87'si hekim veya uzman seçerken diğer hastaların/danışanların görüşlerini inceliyor. Bütün bunlar için internette iyi bir görünürlük ve sosyal medya kanallarında iyi bir yönetime ihtiyacınız var. 

Devamını oku

Hekimlerin/Uzmanların Sosyal Medyada Yaptıkları 6 Hata

Hasta ve danışanlarla etkili bir iletişim kurmak için sosyal medyanın önemi ve gerekliliğinden sıklıkla bahsediyoruz. Online görünürlük sağlamak, tanınmak ve yeni kişilere ulaşmak için sosyal medya günümüzün en önemli araçlarından birisi. Hekim ve uzmanlar için de çok etkili olan sosyal medyada en sık yapılan 6 hata neler, bunları yapmamak için nelerden kaçınmalısınız? Haydi gelin birlikte bakalım. 

İçeriği okumak yerine dinlemek için "oynat" butonuna tıklayın. 
 
Devamını oku

Danışanlarınızın Sağlıklı Beslenme Motivasyonunu Nasıl Artırırsınız?

Her pazartesi başlanan ancak sonrasında her zaman aynı istikrarla devam etmeyebilen diyetlerin karşısında ne kadar zorlandığınızı biliyoruz. Bir diyetisyen olarak kişiye özel listeler hazırlamak, bunları takip etmek, zorlanan danışanlarınıza destek olmak gibi pek çok sorumluluğunuz var. Bu sebeple sizler için bazı öneriler ve minik bir hediye hazırladık. 

Devamını oku

Hakkınızdaki Görüşleri 5 Adımda Nasıl Geliştirebilirsiniz?

İnternetin bu kadar önemli bir çağda, herhangi bir tatile gitmeden ya da restoranda yemek yemeden önce internetteki yorumları kontrol etmeyeniniz var mı? 

Daha öncesinde bir ürün veya hizmet hakkındaki görüşleri sadece arkadaşlardan ve aileden gelen ağızdan ağıza bilgi sayesinde öğrenmek mümkünken, şimdi internet sayesinde herhangi bir ürün veya hizmetin farklı kaynaklardan değerlendirmelerini bulmak mümkün. 

Sağlık alanında da yorumların önemi giderek artıyor. Search Engine Land tarafından hazırlanan bir rapora göre, hastaların %72'si randevu almadan önce bir tıp merkezinin incelemelerine başvuruyor ve %88'i incelemelere kişisel tavsiye kadar güveniyor.

Bu, bir hemin veya uzman olarak, online itibarınızı artırmanıza ve yeni hastaların/danışanların profesyonel tercihleri ​​olarak sizi seçmelerine yardımcı olmak için hastalarınız arasında fikirleri yaymanızın önemli olduğu anlamına gelir. Biz de bu yazımızda sizinle bunun önemine ve geliştirmek için yapabileceklerinize dair 5 yol paylaşacağız. 

Devamını oku

2023’te Hasta ve Danışanlarla Özel Gün İletişimi Nasıl Kurulur?




Hasta ve danışanlarınızla iletişim kurmakta, yeni yollar yaratmakta veya sosyal medyada aktif olmakta zorlanıyor musunuz? Yeni ilhamları yaratmanın içerisinde bulunduğunuz şartlarda ne kadar zor olduğunu biliyoruz ve size yardım etmeye geldik! Özel gün tatiller gibi konuları mutlaka değerlendirmelisiniz. Gelin şimdi neler yapabileceğinize bakalım.

Sosyal Medya Gönderi Fikirleri


Devamını oku

Hasta ve Danışanlarla E-Posta İletişimi Nasıl Olmalı?

E-posta iletişimi hemen her endüstrinin bir parçası olduğu gibi sağlık sektörünün de önemli bir parçası. Hastalar ve danışanlar kendileri ile elektronik şekilde iletişim kurulmasını önemsiyor ve e-posta yöntemini benimsiyorlar. Neden mi? 

Devamını oku

Kliniklerin Bekleme Odalarında Hangi Tür Müzik Çalmalı?


Müziğin insan ruhunun gıdası olduğu söylenir. Eski çağlardan bu yana sözlü veya sözsüz pek çok tarzda müzik insan hayatında önemli bir yer edinmiştir. Müzik tarih boyunca sanat için, tedavi amaçlı, geleneksel ritüelleri gerçekleştirmek için ve daha pek çok amaçla kullanılmıştır.

Devamını oku

Yeni Hasta/Danışan Edinmenin 4 Yolu

Tüm mesleklerde olduğu gibi sağlık alanında da sürecin devamlılığı için ve işinizi geliştirmek için daha fazla kişiye ulaşmanız önemli. Peki bunu hangi yollarla yapabilirsiniz? Daha fazla kişiye ulaşmanın pek çok farklı yolu var ancak biz en güncel ve önemli gördüğümüz 4 tanesini sizinle paylaşmak istedik. Keyifli okumalar…

Her Zaman Ulaşılabilir Olun 

Devamını oku

Kas 1, 2022

Stresli Hastalarla/Danışanlarla Nasıl Doğru İletişim Kurabilirsiniz?

Ana konu insanlarla iletişim olduğunda diğer mesleklerde olduğu gibi hekimler ve uzmanlar olarak sizlerin de zorluklar yaşadığınızı biliyoruz. Mesleğinizin getirdiği diğer zorlukların yanında bir de hasta/danışan ile yaşadığınız iletişim problemleri can sıkıcı olabilir. Biz de sizlerin hayatını kolaylaştırabilmek için bazı ipuçlarıyla hasta/danışan iletişiminizi kolaylaştırmak istiyoruz. Hazırsanız başlayalım!

1) Aynı Perspektiften Bakmaya Çalışın

Devamını oku

Sağlık Hizmetlerinizi Dijitalleştirmeniz İçin 6 Sebep

Her şeyin teknolojiyle entegre olduğu bu dönemde her geçen gün daha fazla doktor ve uzman dijitalleşme trendini takip ediyor ve uygulamalarını dijital süreçlere dönüştürüyor. Yine de birçok muayenehane sahibi hala benzer şekilde çalışıyor. Siz de hala pek çok şeyi manuel olarak hallediyor ve uygulamalarınızı dijitalleştirmek mi istiyorsunuz? İşte size dijitalleşmeniz için 6 sebep:

Dijital Süreçler Maliyeti Düşürür, Zaman Kazandırır!

Devamını oku

Yeni Özellik: Artık Kendinize İleri Tarihli Randevu Hatırlatıcıları Koymak Mümkün!

Hastaları ve danışanları en uygun doktorlar ve uzmanlarla buluşturan sağlık platformu DoktorTakvimi’nin uygulamasına yepyeni bir özellik eklendi! Artık ister bir doktoru/uzmanı da dahil ederek ister sadece kendinize özel hatırlatıcılar ekleyebileceksiniz! Öncelikle gelin bu yeni hatırlatıcıların özelliklerine hızlıca bir bakalım:

Devamını oku

Ağu 18, 2022

Yapay Zeka Tıp Sektörünü Nasıl Dönüştürecek?

Yapay zeka her alanda hayatımızı kolaylaştırırken aynı zamanda sağlık hizmetlerinde daha da dönüştürücü bir güç olmaya hazırlanıyor. Peki sizce uzmanlar, doktorlar ve hastalar, AI(yapay zeka) odaklı araçların etkisinden nasıl yararlanacak? Keyifli okumalar…

Yapay Zeka Tıpta Nasıl Kullanılıyor? 

Devamını oku

Tem 27, 2022

5 Farklı Hasta/Danışan Tipi ve Psikolojisi


Sağlıkla ilgili araştırmalar yapılırken hasta özellikleri hakkında düşünüldüğünde hayati istatistikler, tıbbi geçmiş ve genetik yapı gibi şeyleri düşünmeye eğilimliyiz. Hastaların bireysel psikolojisi, karakter özellikleri genellikle göz ardı ediliyor. Genel olarak sorunların veya hastalıkların çözümünde hastaların değerlerini, ilgi alanlarını ve yaşam tarzlarını bilerek buna uygun davranmak, onları gerçekten neyin motive ettiğini ve etkilediğini bilmek gerekli. Bunlara uygun bir program geliştirmekse hasta psikolojisini doğru yöneterek çok daha etkili bir sonuç almayı beraberinde getirir. 

Devamını oku

Tem 1, 2022

Sağlık Asistanlarının En Sık Karşılaştığı 3 Sorun Nasıl Kolayca Çözümlenir?

 

Hekim/uzman asistanı olmak ya da sağlık kliniğinde resepsiyonda çalışmak oldukça zor bir iştir. Hem hastalara/danışanlara iyi bir hizmet vermek, hem de pek çok farklı operasyonel görev yürütmek zorundalar. Araştırmalara göre sağlık asistanları vaktinin %60’ı ile %90’ı iletişim kurmakla geçiyor. Peki hasta ve danışanlarla iyi iletişim kurarken aynı zamanda profesyonel olmak nasıl mümkün olabilir? 

Devamını oku

Haz 23, 2022

Online Pazarlamaya Girişte İhtiyaç Duyacağınız 8 Önemli Terim

Günümüzde her alanda profesyoneller için online görünürlük çok önemli. Medikal alanda online görünürlüğün neden önemli olduğundan daha önce “Online görünürlüğün hekimler ve uzmanlar için önemi” yazımızda bahsetmiştik. 

Devamını oku

May 9, 2022

Hekim ve Uzmanların Yorumlara Cevap Verirken Yaptığı 4 Hata

Hastalar/danışanlar her zaman özelde bir hekime görünmeye, yeni bir uzman denemeye ya da Google’da buldukları bir profesyonele hakkında hiçbir şey bilmeden gitmeye gönüllü olmazlar. “Yeni bir şeyler denemek” her zaman korkutucudur, sağlık deneyimi özelinde ise bu korkuyu yenmeye yardımcı olan şey “görüşler”dir. Görüşler ister tanıdıklardan, ister aynı hekime/uzmana görünmüş ve internet üzerinde onlara yorum bırakmış insanlardan gelsin; kararları etkilemede ve fikirleri değiştirmekte oldukça önemli bir rol oynar.

Devamını oku

Nis 22, 2022

Hasta/Danışan Bağlılığını Geliştirmek için 5 Strateji

Hasta/danışan bağlılığı gittikçe zayıflıyor mu? Accenture’un yaptığı bir araştırmaya göre hasta ve danışanların %61’i daha hızlı ve kolay randevu alabilecekleri bir hekim/uzman için halihazırda tercih ettikleri sağlık profesyonelini değiştirmeye gönüllü olduklarını söylüyor. Yarısından fazlası ise muayenehanesine ulaşımın daha kolay olduğu bir hekimi/uzmanı tercih edeceklerini belirtmekte. Görünen o ki hasta/danışan bağlılığının her zamankinden daha çok sınandığı bir dönemdeyiz. 

Devamını oku

Nis 8, 2022

Hastalar ve danışanlarla iletişim kurarken zamanınızı nasıl daha iyi yönetirsiniz?

Bir hekim/uzman olarak günlük olarak zaman ayırdığınız pek çok iş var. Hasta ve danışanların muayene ve tedavi süreçlerini yürütmek bunlar arasında en önemlisi. Sağlık deneyiminin başında sonuna kadar olan süreçlerde ise özellikle iletişimle ilgili sorunlar zamanınızı verimli kullanmanızı engelliyor olabilir. Sizin için hem hasta ve danışanlarla olan iletişiminizde zaman kazanmanızı, hem de kendi planlamalarınızda daha verimli ve etkili bir süreç yönetmenizi sağlayacak 6 tane önerimiz var.

Devamını oku

Mar 25, 2022

Kimsenin size ödeme yapmadığı görünmez saatleri kurtarın

Sınırlı bir vaktiniz ve yapmanız gereken çok sayıda işiniz var. Zamanı donduramazsınız ancak… Daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Daha fazla kazanç sağlamak, ya da hasta/danışan sayısını azaltmadan (ve çok daha verimli çalışarak) mesainizi daha erken bitirmek istiyor olabilirsiniz.

Devamını oku

Mar 22, 2022

Muayenehanelerde Hekimlerin/Uzmanların Yaşadığı 3 Temel Sorun ve Çözüm Yolları

Pandemi koşullarında sağlık hizmeti vermek tek başına bile zorlu bir süreçken, bir de muayenehane yönetimiyle uğraşmak hekimler ve uzmanlar için can sıkıcı bir iş yüküne dönüşebilir. Hastaların ve danışanların sağlık hizmetine ulaşımının kolaylaştığı bu çağda hekimler ve uzmanları bekleyen bazı zorluklar var. Deneyimlediğinizi düşündüğümüz 3 temel sorunu ve çözüm önerilerimizi sizin için listeledik:

Devamını oku

Mar 14, 2022

DoktorTakvimi'ne Nasıl Üye Olursunuz? 5 Adımda Ücretsiz Üyelik

Günümüz dünyasında bütün diğer sektörler gibi sağlık sektörü de modern sorunlara modern çözümler aramaya devam ediyor. Dijitalleşme de birçok sorunun çözüm yolunda ilk sırada. 

Devamını oku

Mar 9, 2022

Uzaktan Sağlık Hizmeti vermeye başlamanız için 6 iyi sebep

Uzaktan sağlık hizmeti; psikologlar, diyetisyenler, odyologlar ve fizyoterapistler gibi birçok farklı uzmanlık alanından profesyonelin danışanlarına aynı ortamda bulunmalarına gerek kalmadan sağladıkları online hizmete verilen isim. Kısacası; bilgisayarınız, tabletiniz, hatta telefonunuz yoluyla bile verebildiğiniz, yüz yüze görüşme şartının olmadığı sağlık hizmeti seçeneği. Zorunluluktan çıkan ama birçok profesyonelin ve danışanın gerek salgından dolayı, gerek rahat olması sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir yöntem haline geldi. Ancak önemli bir nokta var: bu pratik, rahat ve risksiz yöntemden tıp doktorları yararlanamıyordu. Yayınlanan yeni yönetmelik ise bize müjdeli haberi verdi! Artık tüm hekimler ve uzmanlar uzaktan sağlık hizmeti aracılığıyla hastalarına/danışanlarına ihtiyaçları olan hizmeti verebilecek. İsterseniz ilk önce biraz teknik detaylardan, sonra da uzaktan sağlık hizmeti vermenin sizin için faydalarından bahsedelim.

Devamını oku

Şub 7, 2022

Neden e-faturalarınızı randevu ve ödeme işlemlerinizle aynı platformdan oluşturmalısınız?

Faturalandırma işlemi hekim ve uzmanlar için zorlayıcı bir süreç olabilir. Hekim ve uzmanların kullanabileceği faturalandırma yöntemlerinden olan e-fatura oluşturmak, hekim ve uzmanlara birçok avantaj sağlar. Ayrıca, DoktorTakvimi'nin sunduğu e-fatura eklentisi sayesinde, tüm randevu, ödeme ve faturalandırma süreçlerini aynı kanaldan yönetebilirsiniz.

Devamını oku

Şub 4, 2022

Sağlık hizmeti ödemelerinin en avantajlı yolu: Online Ödeme Sistemi

Hasta ve danışanların teknoloji ile beraber değişen birçok talebi var. Bunların birisi de sağlık ödemesi yöntemleri. Eski yöntemlerden olan nakit, kredi veya banka kartıyla tek çekim, havale gibi yöntemler yerine online ödeme talep edebiliyor, ödemelerini taksitlendirme ihtiyacı duyabiliyorlar. Hem muayenehane ziyaretinde bulunan hasta ve danışanlara, hem de online görüşmede bulunduklarınıza DoktorTakvimi ile zahmetsizce online ödeme seçeneği tanıyabilirsiniz. 

Devamını oku

Eyl 9, 2021

Hakkınızdaki yorumlar neleri değiştirir?

Hasta ve danışanların seçimlerinde diğer birçok faktör gibi, diğer kişilerin deneyimleri oldukça önemli. Geçmişin aksine, artık hasta ve danışanlar yalnızca yakınlarından duydukları tavsiyeler ile değil, online kaynaklar üzerinden de araştırmalar yaparak, diğer hasta ve danışanların hekim/uzmanlar hakkında yapmış oldukları yorumları da inceleyerek seçimlerini gerçekleştiriyorlar. Gelin hasta ve danışanların bu yorumlardan nasıl faydalandıklarına birlikte göz atalım.

Devamını oku

Ağu 9, 2021

Neden hasta ve danışanlar mesai saatleri dışında da randevu oluşturabilmeliler?

Hasta ve danışanların 7/24 randevu alabilecekleri kanallara sahip olmak artık bir ihtiyaç. Bu kanallara sahip olmak yalnızca hasta ve danışanların sizden daha kolayca randevu oluşturmalarını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda iş veriminizi arttırır. 7/24 randevu oluşturabilen hasta ve danışanların güven duyguları pekişir, bu sayede son dakika randevu boşlukları daha kolay dolar, randevu iptal ve gelmeme oranı azalır, gününüz daha planlı olur. 

Devamını oku

Online görünürlüğün hekimler ve uzmanlar için önemi

Online ortamlarda görünür ve bilinir olmak tüm profesyonellerin genel hedefi.

Devamını oku

Hekimler ve uzmanlar için profesyonel web sitesine sahip olmanın önemi

Adınızla yapılan online sağlık aramalarında, hastalarınızı/danışanlarınızı web siteniz karşılasın!

Devamını oku

Sosyal medyada imaj yönetimi

Sosyal medyada kullanıcı sayısının artması ve insanların sosyal mecralarda geçirdikleri sürenin giderek uzaması ile birlikte kullanıcı alışkanlıkları da değişti.

Devamını oku

Hekimler ve uzmanlar için video içerik paylaşımının önemi

İçerik paylaşırken video kullanımının artmakta olduğunu hepimiz görüyoruz. Buna en büyük kanıt olarak, YouTube'un dünyadaki en büyük ikinci arama motoru olmasını gösterebiliriz.

Devamını oku

May 5, 2021

Hekimlerin ve Uzmanların bilmesi gereken 3 hasta/danışan alışkanlığı

Tüm hizmet sektörlerinde olduğu gibi, sağlık sektöründe de temel amaç; hizmet alan bireylere kusursuz bir deneyim yaşatmaktır.

Devamını oku

Nis 13, 2021

Hastaların/Danışanların sizi daha kolay bulmasını ve tercih etmesini sağlayan 2 temel yol

Günlük hayatta dijital dünyanın etkisinin artmasıyla, bireylerin ürün ve hizmet satın alırkenki tutumları değişime uğramıştır. Sağlık sektöründe de kendini gösteren bu değişim, özellikle hastaların/danışanların sağlık araması yapma sürecinde karşımıza çıkmaktadır. 

Devamını oku

Nis 12, 2021

Hastaların/Danışanların randevularını online almadan önce en çok dikkat ettikleri 5 özellik

İnternetin günlük hayatta kullanımının artmasıyla birlikte internetten bilgi, hizmet veya ürün arayanların sayısı katlanarak arttı.

Devamını oku

Nis 9, 2021

Hekim/Uzman seçiminde sosyal medyanın etkisi

We Are Social Ocak 2020 araştırma sonuçlarına göre; 2019 yılında 4,3 milyar olan internet kullanıcısı, 2020 yılında %7,3 artarak 4,66 milyara; 2019 yılında 3,7 milyar olan aktif sosyal medya kullanıcısı sayısı ise 2020 yılında %13,2 artarak 4,2 milyar’a ulaşmıştır.

Devamını oku

Mar 31, 2021

Hekimler/Uzmanlar için online imaj oluşturmanın 3 kritik noktası

Bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişim ve iletişim devrimi sayesinde insanların daha önce ulaşması zor olan bilgilere ulaşım imkanı kolaylaşmıştır. İnternet üzerinden bilgiye erişebilme seçeneği, tüm insanların ve özellikle hastaların/danışanların sağlıklarını yönetmede kendilerini daha etkin kılabilme imkanı vermiştir.

Devamını oku

Mar 18, 2021

Muayenehaneler için bekleme odası dizayn etme kılavuzu

Bekleme odası, hastaların ve danışanların fiziksel anlamda hekimle/uzmanla ilk temas noktası olduğundan iyi dizayn edilmiş olması ve konforlu hissettirmesi ilk dakikadan itibaren hasta/danışan deneyimine katkı sağlar.

Devamını oku

Mar 2, 2021

İyi bir hasta/danışan deneyimi sunmak için dikkat edilmesi gereken 7 adım

Teknik olarak nitelikli, uzmanlığına ve uzmanlığıyla ilgili konulara yıllarını vermiş hekimlerin/uzmanların, kariyerlerinin başarısı için farkında olmaları gereken bir diğer önemli başlık; sağlık hizmeti sunma sürecinde hastalarına/danışanlarına yaşattıkları deneyimlerdir.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Hastalardan ve Danışanlardan yorum toplamanın en etkili 3 yolu

İnternetin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla, bilgiye erişimin kolaylaşması sayesinde bireylerin herhangi bir ürün veya hizmet ararkenki tutum ve davranışları değişikliğe uğramıştır. Geçmişte, bir ürün veya hizmet alma aşamasındaki bireyler sadece çevresiyle sınırlı insanların görüşlerine danışabiliyorken, internette bilgi paylaşımının artmasıyla birlikte insanlar sınırsız bir bilgi havuzuna ulaşma imkanına sahip.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Google Benim İşletmem ile internette daha görünür olun!

Google'da her dakika 3,8 milyon arama yapılıyor! Son yıllarda internetin hayatımızın büyük bir alanını kaplamış olması, hastaların/danışanların sağlık araması alışkanlıklarının da değişmesine neden oldu. 

Devamını oku

Mar 2, 2021

Bir hekim/uzman internette yer almalı mı?

İnternet özellikle son yıllarda hayatımızın çok büyük bir kısmını kaplamakta. Alınacak hizmet ne olursa olsun kişilerin internette araştırma yapma eğilimleri değişmez. Sağlık araması yapan hastalarda/danışanlarda da bu durum, hizmeti almadan önce detaylı bir araştırma süreci olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum da hizmeti almayı düşünen insanlar için hekimlerin/uzmanların online olarak görünür olmaları gerekliliğini ortaya çıkarır.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Hastaların/Danışanların yorumlarını paylaşmalarının en önemli 3 faydası

Günümüzde hiç olmadığı kadar hasta ve danışan, bir hekimi/uzmanı seçmeden önce online yorumları okumaktadır. 2019 tarihinde yaptığımız ankete katılan kişilerin yarısı, kendisi hakkında olumlu görüşler bildirilen bir hekimi/uzmanı herhangi bir yorumu bulunmayan hekime/uzmana tercih edeceklerini söylediler.

Veriler, online yorumların, hastaların sağlık hizmeti sağlayıcılarını seçmeleri konusunda nasıl önemli bir rol oynadığını göstermektedir.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Hekimlerin/Uzmanların internetteki varlıklarını güçlendirmelerinin 5 temel yolu

Bugünlerde, yeni hastalarla ve danışanlarla iletişim kurmak internet üzerindeki varlığınızı birçok alanda optimize etmeye bağlıdır. Bununla ilgili bilmeniz gerekenleri aşağıda sizin için derledik:

Devamını oku

Mar 2, 2021

Bir hekim/uzman randevularını nasıl yönetmeli?

Bulut tabanlı bir yazılımlar entegrasyon sayesinde tek bir saatte tek bir randevu sistemi ile çalışarak gününüzü daha rahat planlamanıza yardım etmeli, hasta ve danışanların randevu alma ihtiyaçlarına 7/24 çalışma prensibiyle karşılık vermelidir.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Hekim ve Uzmanlar için 5 adımda regülasyonlara uygunluk testi

Sosyal medya veya kendinize ait web sitenize girdiğiniz içerikler, paylaştığınız fotoğraflar ve yaptığınız yorumlar regülasyonlar kapsamında denetime tabi tutulur. Regülasyonlara uygun olmama durumu cezayı beraberinde getirdiği gibi yaptırımları da oldukça ağırdır. Peki regülasyonlara aykırı olarak yapılan hatalar nedir, nelere dikkat edilmelidir?

Devamını oku

Mar 2, 2021

Hasta ve Danışanların hekim ve uzmanlar hakkında en genel 5 şikayeti

Türkiye’de, hasta ve danışanların büyük bir çoğunluğu gittiği hekim/uzman hakkında negatif yorum yapmıyor. DoktorTakvimi.com’a girilen yorumların %90’dan fazlası olumlu. Oranı çok düşük de olsa, bu olumsuz yorumların kaynağı nedir bakalım:

Devamını oku

Mar 2, 2021

Hekimlere/Uzmanlara 14 kritik sosyal medya tavsiyesi

Sosyal medyanın etkileri ve kullanımı sektörel olarak farklılık gösterse de sağlık sektöründeki kullanımı giderek artmakta ve etkisini genişletmekte. Sadece sizlerin hasta ve danışanlara tıbbi bilgi ulaştırmanızda değil, aynı zamanda kariyerinizi ilerletme, medya bağlantıları kurma gibi konularda da size yardımcı olabilir.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Profilinizde yorumların tercih edilmenizdeki etkileri nelerdir?

İletişim, hasta ve danışan henüz sizin muayenehanenizi ziyaret etmeden başlar. Sizi online aramalar sonucunda bulan, hakkınızdaki yorumları okuyan ve araştıran hasta ve danışan bir sonraki adım olarak sizden randevu alır. Bu randevu süreci sizin hasta ve danışanınızla yaptığınız ilk etkileşimdir. Bu süreci nasıl yönettiğiniz ise imajınızla doğrudan alakalıdır.

Devamını oku

Mar 2, 2021

DoktorTakvimi.com’a gelen yorumlar hakkında sık sorulan sorular

Türkiye’nin en büyük online sağlık platformu olan DoktorTakvimi.com için hasta ve danışan görüşleri, yorumları oldukça önemlidir. Hasta ve danışanlar sitemizde yer alan binlerce hekime ve uzmana dair yorum ve değerlendirme yapmaktadırlar. Yorum ve değerlendirme sistemine katkıda bulunmak isteyen hasta ve danışanların bunları yapmak için sistem üzerinden randevu almış olması ya da Facebook hesapları ile kayıt oluşturmuş olması gerekmektedir. Bu yazımızda son günlerde sizlerden gelen birkaç soruya yanıt vermeye çalışacağız.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Online randevu takvimine sahip olmanın 8 faydası

Bulut tabanlı bir yazılım olan online takvim uygulaması DoktorTakvimi.com'un profesyonel üyelere verdiği bir hizmettir. Entegrasyon sayesinde tek bir saatte tek bir randevu sistemi ile çalışarak gününüzü daha rahat planlamanıza yardım eder, hasta ve danışanların randevu alma ihtiyaçlarına 7/24 çalışma prensibiyle karşılık verir. Peki online randevu takviminin detayları nedir, nasıl çalışır ve neleri kolaylaştırır?

Devamını oku

Mar 2, 2021

Hekim/Uzman olarak stresle başa çıkmanın yolları

Çoğu kez insanların kafasında idealize ettiği ve “hiç hata yapmayan” olarak nitelendirdiği sizlerin de birçok sorunu olabilmektedir. Bu yazımızda stres etkenine dikkat çekmeye çalıştık.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Etkili bir randevu yazılımının sahip olması gereken en önemli 3 özellik

Randevu yazılımları temel amaç olarak hayatınızı kolaylaştırmaya odaklanır. Uzmanlık harici iş yükünüzün azalmasını ve mesleğinizin gereklerini icra ederken aklınızın başka bir sorunda ya da işte kalmamasını sağlamaya çalışırlar.

Devamını oku

Mar 2, 2021

Hastalarla ve Danışanlarla e-posta yoluyla iletişime geçilirken nelere dikkat edilmeli?

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan yeniliklere uyum sağlanması gereken bir çağdayız. Eskiden en ufak işimiz için bile posta ofislerine giderken 40 yılı aşkın süredir en etkili iletişim aracı olmayı sürdüren e-postalar sayesinde her şey çok daha kolay hale geldi. 

Devamını oku

Yeni Mezunlar İçin DoktorTakvimi'nin Avantajları

Hekim veya uzman olmak üzere mezun olduğunuzda ne yapacağınızı, nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu çok normal. DoktorTakvimi olarak size yardımcı olmak için buradayız! Nelere ihtiyacınız olduğunu ve bizim size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin! 


Sağlık Çalışanları için Serbest Meslek Makbuzu (SMM)

 

Yasal standartları sağlamak ve vergi beyanlarınızı uygun olarak yapmak için Serbest Meslek Makbuzu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Peki Serbest Meslek Makbuzu (SMM) nedir ve neden önemlidir? 


Sağlık Çalışanlarında Tükenmişlik ve Beyin Göçü

Eğitim seviyesi yüksek, kalifiye işgücünün çalışma ve yaşam standartları daha yüksek olan ülkelere göç etmesi beyin göçü olarak tanımlanmaktadır. Sağlık çalışanlarının göçü, sağlık personelinin daha iyi bir yaşam standardı, daha yüksek maaş, ileri teknolojiye erişim ve daha istikrarlı siyasi koşullar arayışı içinde dünyanın farklı yerlerine hareketi olarak tanımlanmaktadır. Son yıllarda ülkemizde oldukça artan "beyin göçü" ve "tükenmişlik" kavramlarını sağlık çalışanları özelinde inceleyerek bunun nedenlerini birlikte inceleyelim istedik. 


Sağlık Çalışanları İçin 5 Finans Önerisi

Muayenehanenizin mali durumunu düzgün bir şekilde yönetmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmak zorunda değil. Daha iyi yönetebildiğiniz bir finansal duruma sahip olmanızı sağlayacak bazı ipuçlarını öğrenmek ve bunu başarmanıza yardımcı olacak araçları keşfetmek için okumaya devam edin.


Şub 19, 2024

Sağlık Hizmetleri Kampanyaları İçin Google Ads'e Giriş

Hastalar ve danışanlar bir sağlık uzmanı ararken genellikle Google'a başvuruyor. Kime gideceklerini zaten biliyorlarsa doğrudan aradıkları kişinin adını ve soyadını arama butonuna yazıyorlar. Belirli bir uzmanı aramıyorlarsa arama kriteri olarak uzmanlık alanını, hizmet türünü veya şehri kullanıyorlar ve  Google sonuçları genellikle hastanın/danışanın nihai kararını etkiliyor. 


Oca 29, 2024

Hasta ve Danışan Görüşlerine Yanıt Verirken Vakit Kaybetmeyin!

Hakkınızdaki hasta ve danışan görüşleri, yeni hasta ve danışanlar tarafından seçilmeniz için çok önemli bir referanstır. Sizden aldığı hizmetten memnun kalan kişilerin birinci ağızdan görüşleri, sizi hiç tanımayanlar için sizi her zaman bir adım öne çıkarır. Olumsuz görüşlere ise verdiğiniz cevaplar ve tepkiler yine sizi tanımak, güvenmek isteyen hasta danışanlar için mükemmel bir değerlendirme olanağı sunar.


Oca 15, 2024

Sosyal Medyanın Avantajları

Online görünürlüğünüzü artırmak ve profesyonel imajınızı güçlendirmek için sosyal medyanın gücünden faydalanın ve hizmet kalitenizden herkes haberdar olsun. 


Hasta/Danışan Bağlantılarınızı Artırın: Ücretsiz DoktorTakvimi Profilinizi Kullanma Rehberi

DoktorTakvimi'nde ücretsiz bir profil oluşturmanın avantajlarından ve eksiksiz bir profil elde etmeniz için tavsiyelerden daha önce bahsetmiştik.


Kas 29, 2023

DoktorTakvimi'nde ücretsiz bir profil ile daha görünür olun!

DoktorTakvimi profili, kendi branşlarında geçerli lisansları olan tüm sağlık profesyonelleri doktorlar, sağlık görevlileri, psikologlar ve diş hekimlerinin yanı sıra klinikler ve hastanelere yöneliktir.

Sağlık uzmanları ücretsiz profillerini oluşturarak, hastaların yolculuğunu kolaylaştırır ve hizmetlerini ciddi ve etik ilkelerle ve hiçbir ücret ödemeden tanıtarak daha fazla çevrimiçi görünürlük elde eder.


Size 5 Önerimiz Var!

 

Son yıllarda doktor-hasta ve uzman-danışan ilişkisi çok değişti. Bunda hem teknolojinin geldiği nokta hem de tüm dünya olarak geçirdiğimiz yoğun ve uzun pandemi dönemi etkili oldu. 

Online danışmanlık ve kontrol son dönemde oldukça etkili şekilde kullanılıyor. Bu herkes için kolaylık sağlasa da aynı zamanda uzman-danışan veya hekim-hasta arasına mesafe girmesine de neden oluyor. Peki bu duygusal mesafeyi nasıl kapatabilirsiniz? Sizin için 5 güzel önerimiz var. 


Sağlık Profesyonelleri için Sosyal Medya Rehberi

Kendisini ve işini online dünyada var etmek isteyen herkes gibi sağlık profesyonelleri için de sosyal medya bir ihtiyaca dönüşmüş durumda. Herhangi bir sağlık profesyoneline ihtiyaç duyan bir hasta ya da danışan en önce onu internette ve sosyal mecralarda aratıyor. Buna ek olarak hastaların/danışanların %87'si hekim veya uzman seçerken diğer hastaların/danışanların görüşlerini inceliyor. Bütün bunlar için internette iyi bir görünürlük ve sosyal medya kanallarında iyi bir yönetime ihtiyacınız var. 


Hekimlerin/Uzmanların Sosyal Medyada Yaptıkları 6 Hata

Hasta ve danışanlarla etkili bir iletişim kurmak için sosyal medyanın önemi ve gerekliliğinden sıklıkla bahsediyoruz. Online görünürlük sağlamak, tanınmak ve yeni kişilere ulaşmak için sosyal medya günümüzün en önemli araçlarından birisi. Hekim ve uzmanlar için de çok etkili olan sosyal medyada en sık yapılan 6 hata neler, bunları yapmamak için nelerden kaçınmalısınız? Haydi gelin birlikte bakalım. 

İçeriği okumak yerine dinlemek için "oynat" butonuna tıklayın. 
 

Danışanlarınızın Sağlıklı Beslenme Motivasyonunu Nasıl Artırırsınız?

Her pazartesi başlanan ancak sonrasında her zaman aynı istikrarla devam etmeyebilen diyetlerin karşısında ne kadar zorlandığınızı biliyoruz. Bir diyetisyen olarak kişiye özel listeler hazırlamak, bunları takip etmek, zorlanan danışanlarınıza destek olmak gibi pek çok sorumluluğunuz var. Bu sebeple sizler için bazı öneriler ve minik bir hediye hazırladık. 


Hakkınızdaki Görüşleri 5 Adımda Nasıl Geliştirebilirsiniz?

İnternetin bu kadar önemli bir çağda, herhangi bir tatile gitmeden ya da restoranda yemek yemeden önce internetteki yorumları kontrol etmeyeniniz var mı? 

Daha öncesinde bir ürün veya hizmet hakkındaki görüşleri sadece arkadaşlardan ve aileden gelen ağızdan ağıza bilgi sayesinde öğrenmek mümkünken, şimdi internet sayesinde herhangi bir ürün veya hizmetin farklı kaynaklardan değerlendirmelerini bulmak mümkün. 

Sağlık alanında da yorumların önemi giderek artıyor. Search Engine Land tarafından hazırlanan bir rapora göre, hastaların %72'si randevu almadan önce bir tıp merkezinin incelemelerine başvuruyor ve %88'i incelemelere kişisel tavsiye kadar güveniyor.

Bu, bir hemin veya uzman olarak, online itibarınızı artırmanıza ve yeni hastaların/danışanların profesyonel tercihleri ​​olarak sizi seçmelerine yardımcı olmak için hastalarınız arasında fikirleri yaymanızın önemli olduğu anlamına gelir. Biz de bu yazımızda sizinle bunun önemine ve geliştirmek için yapabileceklerinize dair 5 yol paylaşacağız. 


2023’te Hasta ve Danışanlarla Özel Gün İletişimi Nasıl Kurulur?




Hasta ve danışanlarınızla iletişim kurmakta, yeni yollar yaratmakta veya sosyal medyada aktif olmakta zorlanıyor musunuz? Yeni ilhamları yaratmanın içerisinde bulunduğunuz şartlarda ne kadar zor olduğunu biliyoruz ve size yardım etmeye geldik! Özel gün tatiller gibi konuları mutlaka değerlendirmelisiniz. Gelin şimdi neler yapabileceğinize bakalım.

Sosyal Medya Gönderi Fikirleri



Hasta ve Danışanlarla E-Posta İletişimi Nasıl Olmalı?

E-posta iletişimi hemen her endüstrinin bir parçası olduğu gibi sağlık sektörünün de önemli bir parçası. Hastalar ve danışanlar kendileri ile elektronik şekilde iletişim kurulmasını önemsiyor ve e-posta yöntemini benimsiyorlar. Neden mi? 


Kliniklerin Bekleme Odalarında Hangi Tür Müzik Çalmalı?


Müziğin insan ruhunun gıdası olduğu söylenir. Eski çağlardan bu yana sözlü veya sözsüz pek çok tarzda müzik insan hayatında önemli bir yer edinmiştir. Müzik tarih boyunca sanat için, tedavi amaçlı, geleneksel ritüelleri gerçekleştirmek için ve daha pek çok amaçla kullanılmıştır.


Yeni Hasta/Danışan Edinmenin 4 Yolu

Tüm mesleklerde olduğu gibi sağlık alanında da sürecin devamlılığı için ve işinizi geliştirmek için daha fazla kişiye ulaşmanız önemli. Peki bunu hangi yollarla yapabilirsiniz? Daha fazla kişiye ulaşmanın pek çok farklı yolu var ancak biz en güncel ve önemli gördüğümüz 4 tanesini sizinle paylaşmak istedik. Keyifli okumalar…

Her Zaman Ulaşılabilir Olun 


Kas 1, 2022

Stresli Hastalarla/Danışanlarla Nasıl Doğru İletişim Kurabilirsiniz?

Ana konu insanlarla iletişim olduğunda diğer mesleklerde olduğu gibi hekimler ve uzmanlar olarak sizlerin de zorluklar yaşadığınızı biliyoruz. Mesleğinizin getirdiği diğer zorlukların yanında bir de hasta/danışan ile yaşadığınız iletişim problemleri can sıkıcı olabilir. Biz de sizlerin hayatını kolaylaştırabilmek için bazı ipuçlarıyla hasta/danışan iletişiminizi kolaylaştırmak istiyoruz. Hazırsanız başlayalım!

1) Aynı Perspektiften Bakmaya Çalışın


Sağlık Hizmetlerinizi Dijitalleştirmeniz İçin 6 Sebep

Her şeyin teknolojiyle entegre olduğu bu dönemde her geçen gün daha fazla doktor ve uzman dijitalleşme trendini takip ediyor ve uygulamalarını dijital süreçlere dönüştürüyor. Yine de birçok muayenehane sahibi hala benzer şekilde çalışıyor. Siz de hala pek çok şeyi manuel olarak hallediyor ve uygulamalarınızı dijitalleştirmek mi istiyorsunuz? İşte size dijitalleşmeniz için 6 sebep:

Dijital Süreçler Maliyeti Düşürür, Zaman Kazandırır!


Yeni Özellik: Artık Kendinize İleri Tarihli Randevu Hatırlatıcıları Koymak Mümkün!

Hastaları ve danışanları en uygun doktorlar ve uzmanlarla buluşturan sağlık platformu DoktorTakvimi’nin uygulamasına yepyeni bir özellik eklendi! Artık ister bir doktoru/uzmanı da dahil ederek ister sadece kendinize özel hatırlatıcılar ekleyebileceksiniz! Öncelikle gelin bu yeni hatırlatıcıların özelliklerine hızlıca bir bakalım:


Ağu 18, 2022

Yapay Zeka Tıp Sektörünü Nasıl Dönüştürecek?

Yapay zeka her alanda hayatımızı kolaylaştırırken aynı zamanda sağlık hizmetlerinde daha da dönüştürücü bir güç olmaya hazırlanıyor. Peki sizce uzmanlar, doktorlar ve hastalar, AI(yapay zeka) odaklı araçların etkisinden nasıl yararlanacak? Keyifli okumalar…

Yapay Zeka Tıpta Nasıl Kullanılıyor? 


Tem 27, 2022

5 Farklı Hasta/Danışan Tipi ve Psikolojisi


Sağlıkla ilgili araştırmalar yapılırken hasta özellikleri hakkında düşünüldüğünde hayati istatistikler, tıbbi geçmiş ve genetik yapı gibi şeyleri düşünmeye eğilimliyiz. Hastaların bireysel psikolojisi, karakter özellikleri genellikle göz ardı ediliyor. Genel olarak sorunların veya hastalıkların çözümünde hastaların değerlerini, ilgi alanlarını ve yaşam tarzlarını bilerek buna uygun davranmak, onları gerçekten neyin motive ettiğini ve etkilediğini bilmek gerekli. Bunlara uygun bir program geliştirmekse hasta psikolojisini doğru yöneterek çok daha etkili bir sonuç almayı beraberinde getirir. 


Tem 1, 2022

Sağlık Asistanlarının En Sık Karşılaştığı 3 Sorun Nasıl Kolayca Çözümlenir?

 

Hekim/uzman asistanı olmak ya da sağlık kliniğinde resepsiyonda çalışmak oldukça zor bir iştir. Hem hastalara/danışanlara iyi bir hizmet vermek, hem de pek çok farklı operasyonel görev yürütmek zorundalar. Araştırmalara göre sağlık asistanları vaktinin %60’ı ile %90’ı iletişim kurmakla geçiyor. Peki hasta ve danışanlarla iyi iletişim kurarken aynı zamanda profesyonel olmak nasıl mümkün olabilir? 


Haz 23, 2022

Online Pazarlamaya Girişte İhtiyaç Duyacağınız 8 Önemli Terim

Günümüzde her alanda profesyoneller için online görünürlük çok önemli. Medikal alanda online görünürlüğün neden önemli olduğundan daha önce “Online görünürlüğün hekimler ve uzmanlar için önemi” yazımızda bahsetmiştik. 


May 9, 2022

Hekim ve Uzmanların Yorumlara Cevap Verirken Yaptığı 4 Hata

Hastalar/danışanlar her zaman özelde bir hekime görünmeye, yeni bir uzman denemeye ya da Google’da buldukları bir profesyonele hakkında hiçbir şey bilmeden gitmeye gönüllü olmazlar. “Yeni bir şeyler denemek” her zaman korkutucudur, sağlık deneyimi özelinde ise bu korkuyu yenmeye yardımcı olan şey “görüşler”dir. Görüşler ister tanıdıklardan, ister aynı hekime/uzmana görünmüş ve internet üzerinde onlara yorum bırakmış insanlardan gelsin; kararları etkilemede ve fikirleri değiştirmekte oldukça önemli bir rol oynar.


Nis 22, 2022

Hasta/Danışan Bağlılığını Geliştirmek için 5 Strateji

Hasta/danışan bağlılığı gittikçe zayıflıyor mu? Accenture’un yaptığı bir araştırmaya göre hasta ve danışanların %61’i daha hızlı ve kolay randevu alabilecekleri bir hekim/uzman için halihazırda tercih ettikleri sağlık profesyonelini değiştirmeye gönüllü olduklarını söylüyor. Yarısından fazlası ise muayenehanesine ulaşımın daha kolay olduğu bir hekimi/uzmanı tercih edeceklerini belirtmekte. Görünen o ki hasta/danışan bağlılığının her zamankinden daha çok sınandığı bir dönemdeyiz. 


Nis 8, 2022

Hastalar ve danışanlarla iletişim kurarken zamanınızı nasıl daha iyi yönetirsiniz?

Bir hekim/uzman olarak günlük olarak zaman ayırdığınız pek çok iş var. Hasta ve danışanların muayene ve tedavi süreçlerini yürütmek bunlar arasında en önemlisi. Sağlık deneyiminin başında sonuna kadar olan süreçlerde ise özellikle iletişimle ilgili sorunlar zamanınızı verimli kullanmanızı engelliyor olabilir. Sizin için hem hasta ve danışanlarla olan iletişiminizde zaman kazanmanızı, hem de kendi planlamalarınızda daha verimli ve etkili bir süreç yönetmenizi sağlayacak 6 tane önerimiz var.


Mar 25, 2022

Kimsenin size ödeme yapmadığı görünmez saatleri kurtarın

Sınırlı bir vaktiniz ve yapmanız gereken çok sayıda işiniz var. Zamanı donduramazsınız ancak… Daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Daha fazla kazanç sağlamak, ya da hasta/danışan sayısını azaltmadan (ve çok daha verimli çalışarak) mesainizi daha erken bitirmek istiyor olabilirsiniz.


Mar 22, 2022

Muayenehanelerde Hekimlerin/Uzmanların Yaşadığı 3 Temel Sorun ve Çözüm Yolları

Pandemi koşullarında sağlık hizmeti vermek tek başına bile zorlu bir süreçken, bir de muayenehane yönetimiyle uğraşmak hekimler ve uzmanlar için can sıkıcı bir iş yüküne dönüşebilir. Hastaların ve danışanların sağlık hizmetine ulaşımının kolaylaştığı bu çağda hekimler ve uzmanları bekleyen bazı zorluklar var. Deneyimlediğinizi düşündüğümüz 3 temel sorunu ve çözüm önerilerimizi sizin için listeledik:


Mar 14, 2022

DoktorTakvimi'ne Nasıl Üye Olursunuz? 5 Adımda Ücretsiz Üyelik

Günümüz dünyasında bütün diğer sektörler gibi sağlık sektörü de modern sorunlara modern çözümler aramaya devam ediyor. Dijitalleşme de birçok sorunun çözüm yolunda ilk sırada. 


Mar 9, 2022

Uzaktan Sağlık Hizmeti vermeye başlamanız için 6 iyi sebep

Uzaktan sağlık hizmeti; psikologlar, diyetisyenler, odyologlar ve fizyoterapistler gibi birçok farklı uzmanlık alanından profesyonelin danışanlarına aynı ortamda bulunmalarına gerek kalmadan sağladıkları online hizmete verilen isim. Kısacası; bilgisayarınız, tabletiniz, hatta telefonunuz yoluyla bile verebildiğiniz, yüz yüze görüşme şartının olmadığı sağlık hizmeti seçeneği. Zorunluluktan çıkan ama birçok profesyonelin ve danışanın gerek salgından dolayı, gerek rahat olması sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir yöntem haline geldi. Ancak önemli bir nokta var: bu pratik, rahat ve risksiz yöntemden tıp doktorları yararlanamıyordu. Yayınlanan yeni yönetmelik ise bize müjdeli haberi verdi! Artık tüm hekimler ve uzmanlar uzaktan sağlık hizmeti aracılığıyla hastalarına/danışanlarına ihtiyaçları olan hizmeti verebilecek. İsterseniz ilk önce biraz teknik detaylardan, sonra da uzaktan sağlık hizmeti vermenin sizin için faydalarından bahsedelim.


Şub 7, 2022

Neden e-faturalarınızı randevu ve ödeme işlemlerinizle aynı platformdan oluşturmalısınız?

Faturalandırma işlemi hekim ve uzmanlar için zorlayıcı bir süreç olabilir. Hekim ve uzmanların kullanabileceği faturalandırma yöntemlerinden olan e-fatura oluşturmak, hekim ve uzmanlara birçok avantaj sağlar. Ayrıca, DoktorTakvimi'nin sunduğu e-fatura eklentisi sayesinde, tüm randevu, ödeme ve faturalandırma süreçlerini aynı kanaldan yönetebilirsiniz.


Şub 4, 2022

Sağlık hizmeti ödemelerinin en avantajlı yolu: Online Ödeme Sistemi

Hasta ve danışanların teknoloji ile beraber değişen birçok talebi var. Bunların birisi de sağlık ödemesi yöntemleri. Eski yöntemlerden olan nakit, kredi veya banka kartıyla tek çekim, havale gibi yöntemler yerine online ödeme talep edebiliyor, ödemelerini taksitlendirme ihtiyacı duyabiliyorlar. Hem muayenehane ziyaretinde bulunan hasta ve danışanlara, hem de online görüşmede bulunduklarınıza DoktorTakvimi ile zahmetsizce online ödeme seçeneği tanıyabilirsiniz. 


Eyl 9, 2021

Hakkınızdaki yorumlar neleri değiştirir?

Hasta ve danışanların seçimlerinde diğer birçok faktör gibi, diğer kişilerin deneyimleri oldukça önemli. Geçmişin aksine, artık hasta ve danışanlar yalnızca yakınlarından duydukları tavsiyeler ile değil, online kaynaklar üzerinden de araştırmalar yaparak, diğer hasta ve danışanların hekim/uzmanlar hakkında yapmış oldukları yorumları da inceleyerek seçimlerini gerçekleştiriyorlar. Gelin hasta ve danışanların bu yorumlardan nasıl faydalandıklarına birlikte göz atalım.


Ağu 9, 2021

Neden hasta ve danışanlar mesai saatleri dışında da randevu oluşturabilmeliler?

Hasta ve danışanların 7/24 randevu alabilecekleri kanallara sahip olmak artık bir ihtiyaç. Bu kanallara sahip olmak yalnızca hasta ve danışanların sizden daha kolayca randevu oluşturmalarını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda iş veriminizi arttırır. 7/24 randevu oluşturabilen hasta ve danışanların güven duyguları pekişir, bu sayede son dakika randevu boşlukları daha kolay dolar, randevu iptal ve gelmeme oranı azalır, gününüz daha planlı olur. 


Online görünürlüğün hekimler ve uzmanlar için önemi

Online ortamlarda görünür ve bilinir olmak tüm profesyonellerin genel hedefi.


Hekimler ve uzmanlar için profesyonel web sitesine sahip olmanın önemi

Adınızla yapılan online sağlık aramalarında, hastalarınızı/danışanlarınızı web siteniz karşılasın!


Sosyal medyada imaj yönetimi

Sosyal medyada kullanıcı sayısının artması ve insanların sosyal mecralarda geçirdikleri sürenin giderek uzaması ile birlikte kullanıcı alışkanlıkları da değişti.


Hekimler ve uzmanlar için video içerik paylaşımının önemi

İçerik paylaşırken video kullanımının artmakta olduğunu hepimiz görüyoruz. Buna en büyük kanıt olarak, YouTube'un dünyadaki en büyük ikinci arama motoru olmasını gösterebiliriz.


May 5, 2021

Hekimlerin ve Uzmanların bilmesi gereken 3 hasta/danışan alışkanlığı

Tüm hizmet sektörlerinde olduğu gibi, sağlık sektöründe de temel amaç; hizmet alan bireylere kusursuz bir deneyim yaşatmaktır.


Nis 13, 2021

Hastaların/Danışanların sizi daha kolay bulmasını ve tercih etmesini sağlayan 2 temel yol

Günlük hayatta dijital dünyanın etkisinin artmasıyla, bireylerin ürün ve hizmet satın alırkenki tutumları değişime uğramıştır. Sağlık sektöründe de kendini gösteren bu değişim, özellikle hastaların/danışanların sağlık araması yapma sürecinde karşımıza çıkmaktadır. 


Nis 12, 2021

Hastaların/Danışanların randevularını online almadan önce en çok dikkat ettikleri 5 özellik

İnternetin günlük hayatta kullanımının artmasıyla birlikte internetten bilgi, hizmet veya ürün arayanların sayısı katlanarak arttı.


Nis 9, 2021

Hekim/Uzman seçiminde sosyal medyanın etkisi

We Are Social Ocak 2020 araştırma sonuçlarına göre; 2019 yılında 4,3 milyar olan internet kullanıcısı, 2020 yılında %7,3 artarak 4,66 milyara; 2019 yılında 3,7 milyar olan aktif sosyal medya kullanıcısı sayısı ise 2020 yılında %13,2 artarak 4,2 milyar’a ulaşmıştır.


Mar 31, 2021

Hekimler/Uzmanlar için online imaj oluşturmanın 3 kritik noktası

Bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişim ve iletişim devrimi sayesinde insanların daha önce ulaşması zor olan bilgilere ulaşım imkanı kolaylaşmıştır. İnternet üzerinden bilgiye erişebilme seçeneği, tüm insanların ve özellikle hastaların/danışanların sağlıklarını yönetmede kendilerini daha etkin kılabilme imkanı vermiştir.


Mar 18, 2021

Muayenehaneler için bekleme odası dizayn etme kılavuzu

Bekleme odası, hastaların ve danışanların fiziksel anlamda hekimle/uzmanla ilk temas noktası olduğundan iyi dizayn edilmiş olması ve konforlu hissettirmesi ilk dakikadan itibaren hasta/danışan deneyimine katkı sağlar.


Mar 2, 2021

İyi bir hasta/danışan deneyimi sunmak için dikkat edilmesi gereken 7 adım

Teknik olarak nitelikli, uzmanlığına ve uzmanlığıyla ilgili konulara yıllarını vermiş hekimlerin/uzmanların, kariyerlerinin başarısı için farkında olmaları gereken bir diğer önemli başlık; sağlık hizmeti sunma sürecinde hastalarına/danışanlarına yaşattıkları deneyimlerdir.


Mar 2, 2021

Hastalardan ve Danışanlardan yorum toplamanın en etkili 3 yolu

İnternetin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla, bilgiye erişimin kolaylaşması sayesinde bireylerin herhangi bir ürün veya hizmet ararkenki tutum ve davranışları değişikliğe uğramıştır. Geçmişte, bir ürün veya hizmet alma aşamasındaki bireyler sadece çevresiyle sınırlı insanların görüşlerine danışabiliyorken, internette bilgi paylaşımının artmasıyla birlikte insanlar sınırsız bir bilgi havuzuna ulaşma imkanına sahip.


Mar 2, 2021

Google Benim İşletmem ile internette daha görünür olun!

Google'da her dakika 3,8 milyon arama yapılıyor! Son yıllarda internetin hayatımızın büyük bir alanını kaplamış olması, hastaların/danışanların sağlık araması alışkanlıklarının da değişmesine neden oldu. 


Mar 2, 2021

Bir hekim/uzman internette yer almalı mı?

İnternet özellikle son yıllarda hayatımızın çok büyük bir kısmını kaplamakta. Alınacak hizmet ne olursa olsun kişilerin internette araştırma yapma eğilimleri değişmez. Sağlık araması yapan hastalarda/danışanlarda da bu durum, hizmeti almadan önce detaylı bir araştırma süreci olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum da hizmeti almayı düşünen insanlar için hekimlerin/uzmanların online olarak görünür olmaları gerekliliğini ortaya çıkarır.


Mar 2, 2021

Hastaların/Danışanların yorumlarını paylaşmalarının en önemli 3 faydası

Günümüzde hiç olmadığı kadar hasta ve danışan, bir hekimi/uzmanı seçmeden önce online yorumları okumaktadır. 2019 tarihinde yaptığımız ankete katılan kişilerin yarısı, kendisi hakkında olumlu görüşler bildirilen bir hekimi/uzmanı herhangi bir yorumu bulunmayan hekime/uzmana tercih edeceklerini söylediler.

Veriler, online yorumların, hastaların sağlık hizmeti sağlayıcılarını seçmeleri konusunda nasıl önemli bir rol oynadığını göstermektedir.


Mar 2, 2021

Hekimlerin/Uzmanların internetteki varlıklarını güçlendirmelerinin 5 temel yolu

Bugünlerde, yeni hastalarla ve danışanlarla iletişim kurmak internet üzerindeki varlığınızı birçok alanda optimize etmeye bağlıdır. Bununla ilgili bilmeniz gerekenleri aşağıda sizin için derledik:


Mar 2, 2021

Bir hekim/uzman randevularını nasıl yönetmeli?

Bulut tabanlı bir yazılımlar entegrasyon sayesinde tek bir saatte tek bir randevu sistemi ile çalışarak gününüzü daha rahat planlamanıza yardım etmeli, hasta ve danışanların randevu alma ihtiyaçlarına 7/24 çalışma prensibiyle karşılık vermelidir.


Mar 2, 2021

Hekim ve Uzmanlar için 5 adımda regülasyonlara uygunluk testi

Sosyal medya veya kendinize ait web sitenize girdiğiniz içerikler, paylaştığınız fotoğraflar ve yaptığınız yorumlar regülasyonlar kapsamında denetime tabi tutulur. Regülasyonlara uygun olmama durumu cezayı beraberinde getirdiği gibi yaptırımları da oldukça ağırdır. Peki regülasyonlara aykırı olarak yapılan hatalar nedir, nelere dikkat edilmelidir?


Mar 2, 2021

Hasta ve Danışanların hekim ve uzmanlar hakkında en genel 5 şikayeti

Türkiye’de, hasta ve danışanların büyük bir çoğunluğu gittiği hekim/uzman hakkında negatif yorum yapmıyor. DoktorTakvimi.com’a girilen yorumların %90’dan fazlası olumlu. Oranı çok düşük de olsa, bu olumsuz yorumların kaynağı nedir bakalım:


Mar 2, 2021

Hekimlere/Uzmanlara 14 kritik sosyal medya tavsiyesi

Sosyal medyanın etkileri ve kullanımı sektörel olarak farklılık gösterse de sağlık sektöründeki kullanımı giderek artmakta ve etkisini genişletmekte. Sadece sizlerin hasta ve danışanlara tıbbi bilgi ulaştırmanızda değil, aynı zamanda kariyerinizi ilerletme, medya bağlantıları kurma gibi konularda da size yardımcı olabilir.


Mar 2, 2021

Profilinizde yorumların tercih edilmenizdeki etkileri nelerdir?

İletişim, hasta ve danışan henüz sizin muayenehanenizi ziyaret etmeden başlar. Sizi online aramalar sonucunda bulan, hakkınızdaki yorumları okuyan ve araştıran hasta ve danışan bir sonraki adım olarak sizden randevu alır. Bu randevu süreci sizin hasta ve danışanınızla yaptığınız ilk etkileşimdir. Bu süreci nasıl yönettiğiniz ise imajınızla doğrudan alakalıdır.


Mar 2, 2021

DoktorTakvimi.com’a gelen yorumlar hakkında sık sorulan sorular

Türkiye’nin en büyük online sağlık platformu olan DoktorTakvimi.com için hasta ve danışan görüşleri, yorumları oldukça önemlidir. Hasta ve danışanlar sitemizde yer alan binlerce hekime ve uzmana dair yorum ve değerlendirme yapmaktadırlar. Yorum ve değerlendirme sistemine katkıda bulunmak isteyen hasta ve danışanların bunları yapmak için sistem üzerinden randevu almış olması ya da Facebook hesapları ile kayıt oluşturmuş olması gerekmektedir. Bu yazımızda son günlerde sizlerden gelen birkaç soruya yanıt vermeye çalışacağız.


Mar 2, 2021

Online randevu takvimine sahip olmanın 8 faydası

Bulut tabanlı bir yazılım olan online takvim uygulaması DoktorTakvimi.com'un profesyonel üyelere verdiği bir hizmettir. Entegrasyon sayesinde tek bir saatte tek bir randevu sistemi ile çalışarak gününüzü daha rahat planlamanıza yardım eder, hasta ve danışanların randevu alma ihtiyaçlarına 7/24 çalışma prensibiyle karşılık verir. Peki online randevu takviminin detayları nedir, nasıl çalışır ve neleri kolaylaştırır?


Mar 2, 2021

Hekim/Uzman olarak stresle başa çıkmanın yolları

Çoğu kez insanların kafasında idealize ettiği ve “hiç hata yapmayan” olarak nitelendirdiği sizlerin de birçok sorunu olabilmektedir. Bu yazımızda stres etkenine dikkat çekmeye çalıştık.


Mar 2, 2021

Etkili bir randevu yazılımının sahip olması gereken en önemli 3 özellik

Randevu yazılımları temel amaç olarak hayatınızı kolaylaştırmaya odaklanır. Uzmanlık harici iş yükünüzün azalmasını ve mesleğinizin gereklerini icra ederken aklınızın başka bir sorunda ya da işte kalmamasını sağlamaya çalışırlar.


Mar 2, 2021

Hastalarla ve Danışanlarla e-posta yoluyla iletişime geçilirken nelere dikkat edilmeli?

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan yeniliklere uyum sağlanması gereken bir çağdayız. Eskiden en ufak işimiz için bile posta ofislerine giderken 40 yılı aşkın süredir en etkili iletişim aracı olmayı sürdüren e-postalar sayesinde her şey çok daha kolay hale geldi. 


Popüler Makaleler