Mar 2, 2021

Hekim ve Uzmanlar için 5 adımda regülasyonlara uygunluk testi

Regülasyonlara uygunluk

Sosyal medya veya kendinize ait web sitenize girdiğiniz içerikler, paylaştığınız fotoğraflar ve yaptığınız yorumlar regülasyonlar kapsamında denetime tabi tutulur. Regülasyonlara uygun olmama durumu cezayı beraberinde getirdiği gibi yaptırımları da oldukça ağırdır. Peki regülasyonlara aykırı olarak yapılan hatalar nedir, nelere dikkat edilmelidir?

1. Kendinizi öven ifadelerden kaçının

Web sitenize kendinizi övücü nitelikte ifadeler eklememelisiniz. Bu ifadelere örnek olarak şunlar gösterilebilir: "alanında ilk", "alanındaki ilk", "deneyimli", "mesleğinde çığır açan" vb. Bunun yanında hakkınızda yapılmış hasta, danışan yorumlarını size ait web sitesinde veya sosyal medyada paylaşmanız da regülasyonlara aykırı. Bunları aldığınız sertifikaları profilinize ekleyerek anlatın.                                    

2. Yaptığınız paylaşımlarda bilgi paylaşımını esas alın

Hasta ve danışanlara ait operasyon ya da tedavi öncesi- sonrası fotoğraflarını paylaşmak yine kendinizi öven içerik paylaşımına giriyor ve bunlar da reklama yönelik davranış kategorisinde değerlendiriliyor. Online kimlik yaratırken, sadece kendinizi övdüğünüz yorumlar ve yazılar değil, bu gibi fotoğraf paylaşımları da en genel regülasyonlara aykırı maddelerden birini oluşturuyor. Bu yüzden deneyimlerinizden bahsederken aldığınız ödüller, katıldığınız seminerler veya sahip olduğunuz sertifikaları paylaşarak kendinize ait bilgi paylaşımının esas olduğunu unutmamalısınız

3. Muayene ya da çalıştığınız kurumu öven ifadelerde bulunmayın

Hem kendinizi hem de çalıştığınız kurum ya da muayenehaneyi övmeniz sağlıkta reklam yasağını ihlal edici bir davranıştır. Web sitenize eklememeniz gereken ifadelere örnek olarak "muayenehanemizde konforlu sağlık hizmeti", "güler yüzlü tedavi süreci", "son teknoloji tıbbi araç gereçler" verilebilir. Bu madde aynı zamanda kullandığınız tıbbi malzemelerin markalarını öven paylaşımlar için de geçerlidir.

4. Kampanya yapmak ve fiyat belirtmekten kaçının

Web siteniz üzerinden hasta çekmeye yönelik kampanyalar yapmak ve tedavi, ameliyat ücreti belirtilmesi yasaktır. Dolayısıyla yasağa rağmen web sitenizde bu tarz bilgilerin paylaşımı regülasyonlara aykırıdır.

5. Herhangi bir tedavi yöntemini önermeyin

Bir tedavi yöntemine ya da ilaç adına talep yaratmaya yönelik bir üslup kullanılmamalıdır. Dolayısıyla ilaç ismini içeren bir paylaşımda bulunmak veya bir tedavi yönteminin sağlık problemini toptan çözeceğini iddia eden yazılar yazmak kurallara aykırıdır. '10 günde kesim çözüm, ağrı derdiniz kalmaz!' ifadesi regülasyonlara aykırı kullanıma örnek olarak verilebilir. 

 Regülasyonlara uygun online görünürlük hakkında bilgi almak ister misiniz?

Bilgi almak istiyorum »