Mar 22, 2022

Muayenehanelerde Hekimlerin/Uzmanların Yaşadığı 3 Temel Sorun ve Çözüm Yolları

iStock-868924670-_1_-_1_-_1_

Pandemi koşullarında sağlık hizmeti vermek tek başına bile zorlu bir süreçken, bir de muayenehane yönetimiyle uğraşmak hekimler ve uzmanlar için can sıkıcı bir iş yüküne dönüşebilir. Hastaların ve danışanların sağlık hizmetine ulaşımının kolaylaştığı bu çağda hekimler ve uzmanları bekleyen bazı zorluklar var. Deneyimlediğinizi düşündüğümüz 3 temel sorunu ve çözüm önerilerimizi sizin için listeledik:

1. Çakışan randevular

Uzmanlığınızı uygularken ekonomik olarak verim sağlamaya yetecek bir hasta/danışan kitlesine sahip olmanız kritik öneme sahip. Aynı zamanda hizmet kapasitenizden daha fazla hasta/danışanla ilgilenmek sağlık deneyiminin kalitesinin düşmesine, randevu planlamalarınızın düzensizleşmesine ve mesleki tükenmişliğe sebep olabilir. Özellikle de işini büyütme niyetinde olan, ya da profesyonel hayata yeni adım atmış bir hekim ya da uzmansanız hastaların/danışanların çakışan randevularıyla uğraşmak sizi uzmanlığınıza vakit ayırmaktan uzaklaştıran bir durum olabilir. Online randevu takvimi ve yönetimsel araçlar içeren yazılımlar kullanmak iş yükünüzü azaltacak, daha düzenli ve rahat bir şekilde çalışmanızı sağlayacaktır.

Sizden talep edilen randevular için yeterli vaktiniz olsa bile, gelen aramaları karşılamak için yeterli aracınız. Belki randevu taleplerini karşılamak için yeterli elemana sahip değilsiniz, hatta sağlık hizmeti verirken bir yandan aramalarla uğraşan bir tek sizsiniz. Bu noktada sizin veya muayenehane personelinin üzerindeki fazla yükü alacak, ve bunu yeni randevulara dönüştürecek olan bir çağrı merkezi desteği oldukça işinize yarayacaktır.

2. Kaçırılan randevular

Hastalar ve danışanların sıklıkla randevularını unuttukları bir gerçek. Hatta randevularını unutmadıkları halde, o anki programlarına uymadığı ya da üşendikleri için habersiz bir şekilde randevuya gelmekten vazgeçebiliyorlar. Onlar için çok da önemli olmayan bu durum sizin de muhtemelen iyi bildiğiniz üzere bir hekimin veya uzmanın günlük planını alt üst edebilir. Hastalara/danışanlara sms ve mail bilgilendirmeleri yoluyla gelecek randevularını hatırlatmak, oldukça basit bir şekilde kaçırılan randevuları azaltmanıza yardımcı olacaktır. Randevu kaçırma oranını %65’ten fazla azaltabilen bu çözüm randevu planınızın bozulmamasını sağlayacak, kümülatif bir gelir kaybına uğramanızı engelleyecektir.

👉 Randevusuna gelmeyen hasta ve danışanların sizin için nasıl bir ekonomik kayıp yarattığını hesaplamak için buraya tıklayın.

Peki ya randevusunu hatırlamasına rağmen, herhangi bir sebepten dolayı randevuya katılamayacak olan hastalar/danışanlar konusunda ne yapmalısınız? Sizden randevu alan bir kişi, gelmemesi için bir sebep çıktığında randevusunu yeniden planlamak isteyecektir. Randevuyu yeniden planlamak ise bazen hastalar/danışanlar için bir yüke dönüşebilir. Sizi aramaları durumunda müsait olmanız, telefon görüşmelerinden kaçınanlar için kolayca randevu planlamalarını sağlayacak bir online randevu takvimi sunmanız her iki taraf için de sorunsuz bir sağlık deneyimi sağlayacaktır.

3. Ödeme ve faturalandırma sıkıntıları

Muayenehanenizde ödemeleri nasıl alıyorsunuz? Peki ya uzaktan sağlık hizmeti veriyorsanız? Bir muayenehaneniz varsa pos cihazı alabilmek için farklı bankalarla anlaşmanın sıkıntılarına aşinasınızdır. Vakit ve nakit kaybı olabilecek süreçlere girmektense online ödeme ve e-fatura sistemlerini kullanırsanız mali işlere ayırdığınız vakit önemli ölçüde azalır. Bunun yanı sıra, DoktorTakvimi gibi ücretsiz üye olduğunuz online sağlık platformlarında muayenehanenizde sağladığınız ödeme seçeneklerini ve kabul ettiğiniz sigortaları listelemek hasta ve danışanların seçimlerinde rol oynar. Ödeme esnasında sürprizlerle karşılaşmayacağının bilincinde olan hasta ve danışanların sizden tekrar randevu alması çok daha olası hale gelir. Siz de hem ödeme, hem de fatura işlemleriyle vakit kaybetmez; her açıdan kaliteli bir sağlık deneyimini hastalarınız ve danışanlarınız için hazır hale getirirsiniz.


Bahsettiğimiz 3 sorundan daha fazla ve daha çeşitli tersliklerle karşılaşıyor olabilirsiniz, ancak yönetimsel açıdan size yük oluşturan bu sorunların üstesinden gelmek sizi tahmin edemeyeceğiniz kadar rahatlatacaktır. DoktorTakvimi’nin iş yükünüzü nasıl devralabileceğini öğrenmek için tanıtım videomuzu izlemeyi unutmayın!