Şub 7, 2022

Neden e-faturalarınızı randevu ve ödeme işlemlerinizle aynı platformdan oluşturmalısınız?

E-faturadan yararlanmaya hemen başlayın!

Faturalandırma işlemi hekim ve uzmanlar için zorlayıcı bir süreç olabilir. Hekim ve uzmanların kullanabileceği faturalandırma yöntemlerinden olan e-fatura oluşturmak, hekim ve uzmanlara birçok avantaj sağlar. Ayrıca, DoktorTakvimi'nin sunduğu e-fatura eklentisi sayesinde, tüm randevu, ödeme ve faturalandırma süreçlerini aynı kanaldan yönetebilirsiniz.

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz kavramlardan birisi de e-dönüşüm. Dijitalleşen dünyada teknolojinin gücünden yararlanma yönündeki dönüşüm her sektörü kapsıyor, sağlık sektörü de bunlara dahil. Hekim ve uzmanlar için de yasal bir zorunluluk olan faturalandırma yöntemlerinden birisi de elektronik ortamda oluşturulan e-faturalar olarak karşımıza çıkıyor.

Hekim ve uzmanlar için diğer faturalandırma yöntemlerinin başında e-SMM (Elektronik Serbest Meslek Makbuzu) gelirken, e-SMM oluşturmak, serbest meslek erbabı olarak tanımlanan hekim ve uzmanlar için 1 Haziran 2020’den itibaren zorunlu tutuluyor. Benzer şekilde, fatura mükellefi hekim ve uzmanların e-faturaya geçiş zorunluluğu olup, DoktorTakvimi’nin yaptığı araştırmaya göre üye hekim ve uzmanların %59’unun faturalandırma için e-fatura yöntemini kullandığı belirlenmiştir.

Peki nedir e-fatura?

E-fatura yeni ve bilinmeyen bir belge türü değildir, kağıt fatura ile aynı işleve ve hukuki niteliğe sahiptir. Tek farkı internet ortamında oluşturulması ve yine internet ortamı üzerinden gönderilip alınmasıdır. Ancak bu tek fark hem hizmet veren, hem de alan için birçok avantaj oluşturur.

Vergi mükellefi hekim ve uzmanların, e-fatura oluşturmadan önce dikkat etmesi gereken konuların başında elektronik imza veya mali mühür sahibi olma gerekliliği geliyor. Mali mührün belirlenmiş bir ücreti bulunmazken, elektronik imza için hizmet sağlayıcısına değişen tutarlarda ödeme yapılması gerekir. 

Mali mühür başvurusu, online veya posta yoluyla iki şekilde yapılabilir. Bu başvuruyu online gerçekleştirmek isteyen hekim ve uzmanlar, Gelir İdaresi Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM) Mali Mühür Başvuru sayfasından başvurularını gerçekleştirebilirler.

Ardından, mali mühür veya e-imza sahibi hekim ve uzmanlar, DoktorTakvimi’nin sağladığı e-fatura eklentisi ile faturalarını kolayca oluşturabilirler.

E-fatura eklentisi hekim ve uzmanlara hangi faydaları sağlar?

DoktorTakvimi’nin profesyonel üyelerine özel  e-fatura eklentisini kullanmak size raporlama kolaylığından zaman ve maaliyet tasarrufuna kadar birçok avantaj sağlar. Üyelik süresince 1500 fatura oluşturabilme hakkı, kullanım kolaylığı, hasta/danışan bilgilerinin otomatik olarak eklenmesini sağlayan entegre sistem bunlardan yalnızca bazıları. Gelin bu faydaların detaylarına beraber göz atalım:

Detaylı raporlama sağlar

Geçmişte oluşturduğunuz, veya ay sonlarında o aya ait faturalarınızı DoktorTakvimi profilinizden giriş yapabileceğiniz fatura portalından kolaylıkla görüntüleyebilir, takibini sağlayabilirsiniz.

Hasta ve danışan bilgileri doğrudan faturanızda

DoktorTakvimi profilinize entegre çalışan bulut tabanlı e-fatura eklentisi sayesinde, fatura kesmek istediğiniz hasta ve danışan bilgisi doğrudan faturanıza aktarılır. Bu bilgileri tekrar tekrar girmenize gerek kalmaz. Bu sayede hem zamandan tasarruf edersiniz, hem de bilgi girişindeki hata risklerini ortadan kaldırırsınız.

Tek tıkla fatura oluşturmanızı sağlayan kolay kullanım

Fatura oluşturmak zahmetli ve bilgi gerektiren bir işlem olabilir, ancak DoktorTakvimi e-fatura eklentisi sayesinde tek tıkla faturanızı kolayca oluşturursunuz. Bu işlemi hekim ya da uzmanların kendisinin yapabileceği gibi, paneli kullanma yetkisini verdikleri asistan veya sekreterleri de gerçekleştirebilir. Dilediğiniz zaman yetki verdiğiniz kişileri düzenleyebilir, yeni kişilere yetki verebilir veya fatura oluşturma yetkisini kaldırabilirsiniz. Üstelik e-fatura eklentisi ile üyelik süreniz içinde 1500’e kadar fatura oluşturabilirsiniz.

Sizin için kesilen faturalar da elinizin altında

E-fatura eklentisini kullanarak medikal malzeme harcamalarınıza ait faturalar gibi, sizin adınıza kesilen faturaları da yönetebilirsiniz. Böylece hem gelir-gider takibini sağlar, hem de satın almalarınız için eksik faturaları tespit edebilirsiniz.

E-fatura eklentisi nasıl kullanılır?

E-fatura eklentisini kullanarak fatura oluşturmak oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. Bu eklenti ile faturalarınızı 3 adımda oluşturabilirsiniz:

1- DoktorTakvimi üzerinden fatura kesmek istediğiniz hasta ya da danışanınızı seçin.

2- Hasta/danışanın ekranındaki “Faturalarım”a tıklayın.

E-fatura oluşturmak istediğiniz hastanızı seçin
3- Hasta veya danışan bilgileri otomatik olarak faturanıza aktarılsın ve faturanızı oluşturun.

Faturanızı oluşturun

E-faturanız artık hazır!

Vergi mükellefi hekim ve uzmanlar için fatura oluşturmak yasal bir zorunluluk. Ancak bu zorlayıcı işlemi DoktorTakvimi e-fatura eklentisi ile sizin için kolay hale getirmek istiyoruz. E-fatura eklentisini kullanarak kolayca faturalarınızı kesebilir, medikal malzeme gibi harcamalarınız için e-faturalarınızı takip edebilir, dilediğiniz her an bu konuda destek alabilirsiniz.

DoktorTakvimi profesyonel üyeliğiniz ile tüm randevu, ödeme, faturalandırma süreçlerini tek kanaldan yönetebilir, uzmanlığınız dışındaki iş yükünüzü azaltarak, asıl işinize odaklanabilirsiniz. Doktortakvimi sayesinde her şeyi, tek bir yerden yönetin. Gününüz size kalsın. Hemen kullanmaya başlayın!