Şub 4, 2022

Sağlık hizmeti ödemelerinin en avantajlı yolu: Online Ödeme Sistemi

Hasta ve danışanlarınıza online ödeme seçeneği sunun

Hasta ve danışanların teknoloji ile beraber değişen birçok talebi var. Bunların birisi de sağlık ödemesi yöntemleri. Eski yöntemlerden olan nakit, kredi veya banka kartıyla tek çekim, havale gibi yöntemler yerine online ödeme talep edebiliyor, ödemelerini taksitlendirme ihtiyacı duyabiliyorlar. Hem muayenehane ziyaretinde bulunan hasta ve danışanlara, hem de online görüşmede bulunduklarınıza DoktorTakvimi ile zahmetsizce online ödeme seçeneği tanıyabilirsiniz. 

Muayenehane sahibi olsun ya da olmasın, hekim ve uzmanların, kendi uzmanlıklarının yanı sıra ilgilenmeleri gereken çok sayıda yönetimsel iş yükü bulunuyor. Ancak bunların içinde belki de en çok zorlayıcı olanı ödemeler ile ilgili konular. Hekim ya da uzmanlar, hasta ve danışanlarına hangi ödeme yöntemlerini sunması gerektiği, pos cihazı için hangi bankayla anlaşması gerektiği, yurt dışı ödemelerini nasıl tahsil edebileceği gibi birçok farklı sorunla karşılaşıyorlar. Peki online ödeme sistemi sayesinde tüm bu sorunları, güvenli ve hızlı bir şekilde çözebileceğinizi biliyor muydunuz?

Online ödeme eklentisi nedir?

Günümüzde teknolojik gelişmeler ve birbirine entegre çalışan sistemler sayesinde artık hekim ve uzmanlar için ödemelerini tahsil etmek eskisine göre çok daha kolay. Çoğu muayenehanede bulunan ortak pos cihazları sayesinde hasta ve danışanların bankalarının ne olduğu fark etmeksizin onlardan ödeme alınabilmekte, kredi, banka kartları ya da nakit gibi farklı yollarla ödeme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Ancak pos cihazının arızalanması, hasta ve danışanın ödemeyi online kanallardan yapmak istemesi, ödemenin ziyaret öncesinde ya da sonrasında gerçekleşmesini gerektiren durumlar, online görüşmelerdeki ödeme tahsilatları, hasta ya da danışanın taksit talep etmesi gibi durumlarda, yaygın olarak kullanılan çözümler yetersiz kalabiliyor.

DoktorTakvimi’nin hekim ve uzmanlara özel sağladığı online ödeme eklentisi, tam da bu noktada hekim ve uzmanların, ister muayenehane, ister online görüşme ödemelerini tek bir kanaldan ve kolayca tahsil etmelerini sağlar. DoktorTakvimi’nin profesyonel üyesi olan hekim ve uzmanlar online ödemenin avantajlarından faydalanır.

Ödeme sisteminin kullanımı oldukça hızlı ve kolay bir işlem olup, hekim ya da uzmanın bu işlemi yapabileceği gibi, asistan ya da sekreterleri de kolayca bu sistemi kullanabilir.

Online ödeme hekim ve uzmanlara nasıl faydalar sağlar?

1. Ödemelerinizi tek platformdan kolayca takip edin

Online ödeme sistemi, hekim ve uzmanlara, hangi randevuya ait ödemenin gerçekleştiği veya gerçekleşmediğinin takibini kolaylıkla yapma imkanı sunar. Öte yandan, birden fazla hesaba havale veya pos cihazı üzerinden gerçekleştirilen hasta ve danışan ödemeleri kafa karıştırıcı olabilirken, online ödeme sayesinde tek kanaldan tüm kontrolleri gerçekleştirme şansınız olur.

2. Tüm bankaların avantajlarından farklı anlaşmalara gerek kalmadan yararlanın

Muayenehanenizde banka ya da kredi kartıyla ödeme alabilmek için pos cihazı almanız gerekir. Farklı kartları geçerli kılabilmek ve hasta ve danışanlarınızı zor durumda bırakmamak için de farklı bankalarla anlaşmak için emek ve para harcamak zorunda kalabilirsiniz. Üstelik, tüm bankalar için geçerli olan ortak pos cihazlarından edinmeye karar verseniz bile, hangi banka ile anlaşacağınız, ne tür yöntemlerinin geçerli olacağı gibi konuların araştırılması hem zaman, hem de maddi açıdan maliyetli olabilir. Online ödeme eklentisini kullanarak bu işe ayıracağınız vakti kurtarabilirsiniz. Sadece online ödeme eklentisini sayesinde bütün bankaların avantajlarından yararlanabilir, hem kendinizin hem de hastalarınızın ve danışanlarınızın ödeme sürecini, herhangi bir pos cihazına gerek bile duymadan kolaylaştırırsınız.

3. Ödemeler ertesi gün hesabınıza aktarılsın

Uzmanlığınızın değerini biliyoruz, emeğinizin karşılığını hemen ve zahmetsizce almanızı istiyoruz. Ödenen muayene ve randevu ücretleri online ödeme eklentisiyle ertesi gün hesabınıza aktarılır. Bireysel anlaşmalar yaptığınızda karşılaşabileceğiniz yüksek faiz oranları ve uzayan vadelerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

4. Hastalarınıza/danışanlarınıza taksitli ödeme imkanı sunun

Sağlık ödemelerinin taksitlendirilmesi her zaman kolay olmayabilir. Ancak online ödeme eklentisi sayesinde, hasta ve danışanlarınız dilerlerse taksit seçeneğinden faydalanabilir. Üstelik taksit seçeneğinden faydalanmak isteyen hasta ve danışanlar için düşük komisyon oranları uygulanır, hekim ve uzmanların muayene ücretlerinde herhangi bir kesinti olmaz.

5. Yurt dışındaki bankaların kartlarıyla bile güvenle ödeme alın

İster yurt dışında bulunan danışanlardan online ödeme alın, isterseniz muayenehanenizi ziyaret edenlerden yurt dışı kartlarıyla! Online ödeme sistemi ile hasta ve danışanlarınız ekstra komisyon ücretleri olmadan yurt dışı kartlarıyla ödemelerini güvenle gerçekleştirebilir.

6. Ödeme gününü siz belirleyin

Randevu alan hasta ve danışanlardan peşin ödeme mi talep etmek istiyorsunuz? Online ödeme sistemi size bu olanağı sunar. Hasta veya danışanınıza ileteceğiniz online ödeme linki ile, ödemelerinizi randevu gününden önce ya da sonra, dilediğiniz zaman talep edebilirsiniz.

7. Güvenilir ödeme alt yapısından faydalanın

DoktorTakvimi online ödeme eklentisi uluslararası ve ulusal sertifikalarıyla güvenlik standartlarına uyumludur. Hastalarınızın/danışanlarınızın ödeme işlemleri full 3D güvenlik ile gerçekleşir, kart bilgileri görüntülenmez ve saklanmaz. Online ödeme sistemini kullanarak hem kendiniz, hem de hasta ve danışanlarınız için güvenli bir ödeme deneyimi sağlayabilirsiniz.

Online Ödeme Eklentisi Nasıl Çalışır?

Online ödeme sisteminin kurulumu ve avantajlarından faydalanmaya başlamak çok kolay! İlk olarak, DoktorTakvimi’nin için gerekli tüm alt yapıyı hazırlar. Geriye yalnızca  ayarlar sekmesinden online ödeme eklentisini aktifleştirmek ve avantajlarından faydalanmaya başlamak kalır. Peki, kurulumdan sonra süreç nasıl işler?

Randevu takviminize randevu bilgilerini ve ödenecek tutarı girin:

DoktorTakvimi online randevu takviminizi kullanarak kolayca online ödemeden faydalanabilirsiniz. Bu özellikten DoktorTakvimi platformu üzerinden oluşturulan randevular, veya sizin randevu takviminize eklediğiniz hasta ve danışanlar için faydalanabilirsiniz. Takviminizdeki randevuya tıklayın ve fiyat ekleyin. Birden fazla hizmet için ödeme almak istiyorsanız sisteme paketler halinde ücret bilgisi tanımlayabilirsiniz.

Online Ödeme Paneline bilgileri tanımlayın

Ödeme linkini hasta ve danışanlarınıza gönderin:

Otomatik oluşturulan ödeme linkini hasta ve danışanınıza SMS veya e-posta yoluyla gönderin. Belirli tarihe kadar aktif kalacak ödeme linki üzerinden hasta ya da danışanınız hizmetinize ait ödemeyi gerçekleştirebilecek.

Online ödeme linkinizi paylaşın

Hekim ve uzmanların gelişen teknolojik olanaklardan maksimumda faydalanırken, hasta ve danışanlarının değişen taleplerine çözüm bulmalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Online ödeme sistemi sayesinde, siz de hem zaman ve kaynaklarınızdan tasarruf ederken, hem de hasta ve danışanlarınızın değişen ödeme ihtiyaçlarına cevap verebilirsiniz. DoktorTakvimi profilinize entegre çalışan online ödeme sistemi sayesinde, tüm randevu ve ödeme adımlarını tek kanaldan yönetirsiniz. Geriye yalnızca mutlu hasta ve danışanların olumlu geri bildirimlerini toplamak kalır. Siz de, buraya tıklayarak teklifinizi alın, bu hizmetten hemen faydalanmaya başlayın!