Mar 2, 2021

Hekimlerin/Uzmanların internetteki varlıklarını güçlendirmelerinin 5 temel yolu

İnternetteki varlığınızı güçlendirin

Bugünlerde, yeni hastalarla ve danışanlarla iletişim kurmak internet üzerindeki varlığınızı birçok alanda optimize etmeye bağlıdır. Bununla ilgili bilmeniz gerekenleri aşağıda sizin için derledik:

Sağlık endüstrisindeki çoğu profesyonelin yeni kişilerle iletişim kurmak ve mevcut hastaları/danışanları ile iletişimlerini korumak söz konusu olduğunda, iyi bir internet varlığının önemini anladıklarını belirtmek gereklidir. İnternet ve özellikle aramalar hastaların/danışanların tedaviye ulaşma şeklini değiştirerek, sağlık hizmeti tüketicilerine kendi araştırmalarını yapmaları ve tedavi seçenekleri arasından kendi kararlarını vermelerini sağlamaktadır.

Sonuç olarak, birçok hekim/uzman online varlıklarını oluşturmaya ve tüketici odaklı gelişmelerden faydalanmaya çalışıyor; fakat giderek daha da rekabetçi hale gelen sağlık endüstrisinde, yalnızca bir internet sitesi ve birkaç reklam aracından faydalanmanın bu online varlığa çok fazla katkı sağlamadığının bilinmesi gereklidir. İşte size dijital pazarlama çabalarınızı optimize edecek ve bu çalışmalarda bir adım önde olmanızı sağlayacak beş temel yol:

1. Tarafsız platformlara ve hasta/danışan yorumlarına önem verin

Hasta/Danışan değerlendirmeleri tercih aşamasının anahtar unsuru haline geldi. 18-24 yaş arasındaki gençlerin %90’ı internette yapılan yorumlarda yer alan tıbbi bilgilere güvendiklerini belirtiyor. Gün sonunda, online incelemelerin içeriği sizin elinizde olmasa bile, bu tarz sitelerde olumlu yorumlar alabilmek adına yapabileceğiniz birçok şey mevcut.

İlk olarak, tarafsız sağlık platformu olarak adlandırdığımız inceleme sitelerinde profilinizi oluşturun. Bu sitelerin birçoğu “freemium” (yani ücretli Premium üyeliği sunan ancak ücretsiz hizmetler de verebilen internet siteleridir) hizmet sunarken online görünürlüğünüzü artırmanızda bu tip platformlar size oldukça fayda sağlayacaktır. Ek olarak aldıkları hizmetten memnun kalan kişileri de bu sitelerin bazılarına giriş yapmaya teşvik ederek onların bu siteler üzerinde deneyimlerini aktarmalarını sağlamak da oldukça iyi bir fikirdir. Bu sadece online markanızı geliştirmekle kalmayacak aynı zamanda da olası olumsuz yorumların verdiği zararın etkisini azaltmanıza da yardımcı olacaktır.

2. Google My Business’a kayıt olun

Dijital Pazarlama söz konusu olduğunda Google’ın ilk sırada yer aldığı reddedilemez bir gerçek. Arama motoru pazarlaması (SEM) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) elbette hayati derecede önemli ve birçok dijital pazarlama uzmanı bütün zamanlarını ve enerjilerini bu alanlara harcayarak etkili taktikler geliştirmektedirler. Böyle bir platform olan Google My Business, bir hekim/uzmanın listeleme optimizasyonu için önemli bir noktadır. Kayıt olduğunuzda; kurumsal kimliğinize dair bilgiler Google aramaları, Haritaları, Google+ ve Google Yerler’de listelenmektedir. Bu da potansiyel hastaların/danışanları sizinle alakalı bilgileri kullandıkları uygulamalardan veya cihazlardan bağımsız olarak elde edebileceği anlamına gelmektedir.

3. Online varlığınızı mobile uyumlu hale getirin

Günümüzde ülkemizdeki yetişkin internet kullanıcıların yaklaşık %72’si akıllı telefon kullanmaktadır ve bu kişilerin %66.2’si sağlık ile ilgili bilgilere erişebilmek için akıllı telefonlarını kullanmaktadırlar. Bu eğilimlere göre, Google arama motoru algoritmasını 2015 yılının başında mobil cihazlar için optimize edilen internet sitelerine öncelik sağlayarak güncelledi. O zamandan beri, Google’ın organik arama sonuçlarındaki sıralamasını yükseltmek isteyen herhangi bir hekim/uzman, internet sitesinin de mobil uyumlu olmasını sağlamak zorundadır. Mevcut internet sitenizin beklenilen seviyede olup olmadığını öğrenmek için Google’ın kullanımı oldukça kolay Mobil Uyumluluk Test uygulamasına ilgili internet sitesinin linkini yapıştırabilirsiniz.

4. İçerik üretin

Dijitalleşmeden önceki dünyadan günümüze aktarılan bazı tavsiyeler şunlardır: Bir şeyden çok olduğunda, bulmak çok daha kolay olur. Tutarlı bir içerik üreticiliği yalnızca daha fazla online alan kaplamak için değil, aynı zamanda markanıza karşı olan güveni güçlendirmek ve kendinizi bir yol gösterici haline getirmek için de çok iyi bir yoldur. Hedef kitlenizle aranızda bir iletişim kurabilecek yazılar yazın ve uzmanlık alanlarınızı belirtin. Anahtar kelime araştırmaları sayesinde buna uygun başlıklar oluşturarak ve internet sitenizdeki diğer sayfalar ve blog yayınlarıyla bağlantı kurarak içeriğinizin SEO değerini artırın. Bütün bunlara ek olarak, çeşitli bağlantılar ve rengarenk buton (CTA) ve pop up’ lar ile içeriğinizi doldurmayın.

5. Sosyal iletişim ağlarını asla hafife almayın

Sosyal etkileşimler veya “beğeniler”, “paylaşımlar” ve “retweetler” etrafınızda meydana gelen sosyal etkinlik, internet sitenizin Google aramalarında nerede göründüğü konusunda büyük etkiye sahip olabilir. Sosyal medya etkileşimlerinin SEO’ya olan etkisinin tespiti tam olarak zor olsa da, akıllı sosyal medya kullanımı ile online varlığınızı kolayca artırabilmenin çeşitli yöntemleri mevcuttur.

Kullanıcıların “beğendikleri” veya “paylaşmak” isteyecekleri içerikleri düzenli bir şekilde yayınlamayı hedefleyin. Her paylaşım, içeriğinizi yeni potansiyel hastalara/danışanlara ulaştırırken, Google aramalarındaki sıralamanızın da yükselmesini sağlayacaktır. Unutmayın ki insanlarla bağlantı kurmaya çalışıyorsunuz, bundan dolayı içeriğinizin tıp alanında uzman olmayan insanlara hitap etmesi gerekiyor. Blog yayınlarında olduğu gibi, düzenli bir katılım sağlamak için, düzenli aralıklarla içerik üretmelisiniz.

Son olarak Facebook, Twitter, Instagram, Google+, Linkedin gibi bütün önemli sosyal medya platformlarını mesleki hesap, kişisel hesap ayrımı yaparak kullandığınızdan emin olun.